dinsdag 30 december 2014

After-dinner dip

De laatste dagen van het jaar zijn weer aanwezig.  Buiten is meer grijs dan bruin, de 5 trosjes rode bessen zijn een welkome afwisseling. De schapen (die achter het huis rond huppelden vorige week) zijn weer weg, waarschijnlijk een stukje naar links verhuisd.

Ik heb best wel veel last van een na de kerst dipje. Ik hoef even niemand meer te zien, voel me opperbest in mijn uppie en spring supersnel op de kast (en das niet het beste moment voor blootstelling aan vuurwerk :( ) als ik eigenlijk gezellig zou moeten doen en dat soort dingen. Ik ben nog steeds veel kaneel aan het eten (want yum) maar probeer wel weer de warme chocolademelk te laten staan (want hello sugarcrash).

Er zijn net zonnepanelen geïnstalleerd in dit huis, waardoor 'de ketel' het niet meer deed. Het resultaat is dat het koud is, dat de douche koud was, en dat mijn handen paarse vormen beginnen aan te nemen. (Nope, dat is geen Nederlandse zin.) Vanochtend ben ik dapper weer begonnen aan leren voor mijn tentamen (die plaatsvindt op de 23e) maar volgens Toggl heb ik mij daar slechts 11 minuten mee gebezigd eer ik andere dingen vond die ik aandacht wilde geven. Onder andere meditatie, yoga en ayurvedische principsels zoals welk 'type' mens je bent.

Ook vroeg opstaan zit er al bijna weer in, na het 4 kerstdagen lang erg laat gemaakt te hebben (want ja, je ziet iedereen weer, enzo..) Hier dus het uitzicht vanaf ons huis. Dat superdunne lichtgroene streepje is stiekem een meter of 10 breed, en het dunne boompje staat daar in het midden. Dat is het veldje waar de schaapjes hebben rondgehuppeld.

Ik ben blijkbaar het type dat altijd door blijft huppelen, wat niet altijd even bevorderlijk is voor je dagelijkse stukkie rust. Als ik het aantal vergelijkingen tussen mijn energieniveau en een duracell konijntje tel, zijn mensen het daarmee eens. Als je nou denkt: 'oh wat tof, altijd energie, lijkt mij ook wel wat' - das niet hoe dit werkt. Van meer dan 1 kop koffie per dag word ik jittery. Ik heb extreem veel moeite met aarden, loslaten en niets doen. Ik kan(kon) geen nee zeggen. Als ik niet altijd wat te doen had, moest ik tijd met mezelf door gaan brengen (the horror!)
Wat ik de afgelopen maanden aan het doen ben geweest (structuur, regelmaat, rust, ruimte) is blijkbaar best wel heel erg donders goed voor mijn type mens. Mediteren schijnt ook een goed idee te zijn, maar dat durf ik nog niet aan. Ik word vrij snel gefrustreerd als de opdracht is 'denk nergens meer aan'.. mijn hoofd gaat dan in koor 'niets, niets, niets, nergens, niets, niets' zingen bij gebrek aan beter plan. Maar Pilates en af en toe Yoga (ik begon met een 30 dagen uitdaging ding, maar ik doe die yoga na mijn reguliere pilates workout en dan heb ik echt al heel erg genoeg buikspieroefeningen gedaan dankjewel.) zijn toch wel fijne aardende hoofd-uitzettende bezigheden.

Verder houd ik me bezig met vraagstukken zoals in hoeverre mensen weigeren andere talen te leren uit angst hun eigen identiteit kwijt te raken of te besmetten (Babel maar dan andersom), hoe veel pilates ik kan doen voor ik stukga (steeds meer ^-^) en hoe hoog een labrador kan springen (een man+zoon zijn hun hond aan het uitlaten, op said veldje).  Ook vraag ik me af of ik mee moet gaan doen met de 30 dagen buikchallenge van blogilates, maar ik denk dat ik daar gewoon heel hard van ga huilen.

We kunnen natuurlijk samen aan een uitdaging gaan beginnen (nu toch iedereen bezig is met goede voornemens opstellen), heeft iemand een idee?

Ik doe mee als jij ook mee doet ^-^

Liefs, Hannah

Ps: zou er een meditatiechallenge zijn?
Pss: Lapsang Souchong, fyi :)

woensdag 10 december 2014

Pepernoten en gemberthee.

Het is weer de tijd van het jaar dat mijn gewrichten pijn gaan doen, dat ik niet meer naar buiten wil en alleen nog pepernoten wil eten.

De blaadjes zijn inmiddels zo'n beetje al hun blaadjes kwijt, 's ochtends glinstert het gras als je naar de bushalte loopt. Mensen worden ongeduriger en raken steeds sneller gestresst. De deadlines stapelen zich op, er is ieder weekend wel weer een familieverplichting en van al dat blij en aardig doen raak je aardig uitgeput.


December.