woensdag 10 december 2014

Pepernoten en gemberthee.

Het is weer de tijd van het jaar dat mijn gewrichten pijn gaan doen, dat ik niet meer naar buiten wil en alleen nog pepernoten wil eten.

De blaadjes zijn inmiddels zo'n beetje al hun blaadjes kwijt, 's ochtends glinstert het gras als je naar de bushalte loopt. Mensen worden ongeduriger en raken steeds sneller gestresst. De deadlines stapelen zich op, er is ieder weekend wel weer een familieverplichting en van al dat blij en aardig doen raak je aardig uitgeput.


December.


De maand dat zowel Sinterklaas als Kerst gevierd moeten worden, inclusief alle drukte die dat meebrengt. Ik heb nu tussen een presentatie en een deadline even wat tijd gevonden om de wereld van me af te schrijven. Overal om me heen merk ik dat mensen aan vakantie toe raken. De docenten hebben het druk met nakijken, de studenten lopen op hun laatste benen (of hun laatste kater ;) ) en mijn favoriete koffiezaakje wordt platgelopen. 
Er huppelt weer een hoestje rond (raad eens wie hem het eerst had xD ) en die shit is niet okee met buikspierpijn. 
Ik ben wel heel erg blij met mijn van de lieve Sint gekregen rendiertrui met belletjes. Het wordt niet veel meer Hannah dan dat ^-^ (also, nu kan iedereen me horen aankomen :3 ) Ook heb ik hele fijne warme sokken gekregen, een supermooi sieradendoosje en een 'boekenwurm'- surprise: een knuffel in de vorm van een slang. Zijn naam is dus nu Slangetje, en hij is vooral roze maar verder gewoon in de kleur van de regenboog. 

In ander nieuws, ik ben begonnen met Pilates. Jawel, die echte, dat superzware. Geloof je me niet? (awesome) Okee, probeer dan dit maar eem vol te houden ;) 
https://www.youtube.com/channel/UCIJwWYOfsCfz6PjxbONYXSg

Kies een filmpje uit en laat me weten hoe dat gaat ^-^

Oh en daar doe ik een uur van, iedere dag dat ik daar tijd voor heb (das nu 5 dagen in de week, ik probeer richting 6 te gaan)
Het resultaat is tot nu toe het gevoel dat ik doodga als ik mijn buikspieren aanspan, niet meer kunnen lopen en naast veel meer energie een betere houding. En dat al na 1 week :) 

Ik was van plan om deze maand te blijven zwemmen, maar dat leek me door de hectiek wat minder haalbaar. En dat deed ik maar 2/3 keer in de week, tussen de 30 en 70 minuten per keer. Doordat Pilates bijna overal kan, heb ik veel minder excuus om het niet te doen. 

Verder zijn deadlines stom, presentaties nog steeds moeilijk (want dan moet ik spontaan doen en zeg ik per ongeluk: 'ik houd nu mijn boekje vast want dan zien jullie niet dat mijn handen trillen') en deadlines zijn stom. Also, had ik al gezegd dat ik 'eventjes' Duits zou mogen leren van mijn docent? Waarom heb ik eigenlijk ooit voor MOES gekozen!?

En ja, verder vind ik mijn studie vast nog wel tof, maar nu even niet. Nu kijk ik vooral uit naar de dagen voor Kerst, wanneer ik de laatste deadline gehad heb maar nog niet weer bezig hoef met mijn tentamen, en gewoon even tijd met mijn lieve vriendje door kan brengen.


Liefs, Hannah.

PS: De veganistische noten-chocoladetaart van Bij Britta is een nieuw recept, en het is fantastisch. Gaat uitproberen ;)

2 opmerkingen:

  1. Deadlines zijn inderdaad naar. But they do make a lovely sound when they go zooming by!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is waar :) Ik heb nu een essay laten vallen, waardoor ik meer lucht heb (en hopelijk de andere punten wel haal :) )

      Verwijderen